Het IJsselmeer, het grootste zoetwatergebied van Europa. Nederlands grootste verblijfplaats van vogels, internationaal als Wetland erkend en tevens Vogelrichtlijngebied, cultuurhistorisch erfgoed, een schitterend natuurgebied en... de enige nog open plek met vergezicht !
© MK-DATA 2011-2019
IJSSELMEERVERENIGING
Home De Vereniging Nieuws Algemeen Contact Het IJsselmeergebied Zoeken

1972 - 2019 - al 47 jaar !

17-05-2013 - Wind beheerst Lemmer Ahoy
Er stond drie dagen lang een straffe zuidwestenwind tijdens Lemmer Ahoy. Hemelvaartsdag zeilden 58 skûtsjes slechts één wedstrijdje, vrijdag bleef alles voor de kant en zaterdag werd ook maar één keer gezeild. Terecht, want als eerste ging zaterdag de Opsjitter van Willem Ulbesz Zwaga uit Langweer om. Grytsje Obes slaat om voor de invaart PM-kanaal Sneker Pan wint met overmacht De start van de Lemsteraken met aan kop de LE-29 Uttebelle (Foto Hajo Olij)
Door Hajo Olij Sleepboot Argo kreeg haar een uur later weer rechtop. Maar even later sloeg de Grytsje Obes van Romke de Jong uit Koudum ook om en zonk langzaam weg vlak ten westen van de toegang tot het Prinses Margrietkanaal en dat betekent meer schade. Ook in de wedstrijd ging het goed mis, het Bolswarder skûtsje knalde op de Sûdwesthoek en de Earnewâld. De kop en het boeisel raakten zwaar beschadigd. Veel schrik, maar geen doden of gewonden. Het zal echter nog wel even duren, voordat Pieter Meeter weer zal kunnen meezeilen. Lees het hele artikel in Weekblad Schuttevaer (nr. 20, 15 mei 2013). Behalve in de papieren krant is het online te lezen in de Schuttevaer e-paper, de elektronische krant die gratis toegankelijk is voor abonnees. Niet-abonnees kunnen tegen betaling toegang verkrijgen. Neem nu een proefabonnement. Bron: Schuttevaer