Het IJsselmeer, het grootste zoetwatergebied van Europa. Nederlands grootste verblijfplaats van vogels, internationaal als Wetland erkend en tevens Vogelrichtlijngebied, cultuurhistorisch erfgoed, een schitterend natuurgebied en... de enige nog open plek met vergezicht !
© MK-DATA 2011-2019
IJSSELMEERVERENIGING
Home De Vereniging Nieuws Algemeen Contact Het IJsselmeergebied Zoeken

1972 - 2019 - al 47 jaar !

Vogelzeilexcursies naar vogeleiland de Kreupel 2015
17 mei 11:00u  De zwartkopmeeuw als Mediterrane aanwinst op de KreupelSinds een paar jaar broedt één van de mooiste meeuwensoorten van Europa op de Kreupel. Nemen de zwartkopmeeuwen verder toe op de Kreupel? Dat is een vraag die.. 14 juni 11:00u  Voor vrijgezelle 'natuurliefhebbers' Nee we gaan niet speeddaten tijdens deze vaartocht. Wel varen we naar vogeleiland de Kreupel en we.. 4 juli 12:00u  Zeilen naar de grootste visdiefkolonie van Europa Hoe zal het de visdieven van de Kreupel in 2014 vergaan? Het IJsselmeer is een groot zoetwatermeer dat vanwege de omvang en kwaliteit plaats biedt aan omvangrijke populaties van vele vogelsoorten. De visdief is.. 8 & 29 aug 17:30u  Zeilen naar de grootste zwarte stern slaapplaats van Europa Wist u dat vogeleiland de Kreupel in de nazomer de belangrijkste slaapplaats is voor zwarte sterns in Europa? Tijdens deze excursie zullen we deze enorme slaapplaats van de zwarte sterns bekijken. In de nazomer is vogeleiland de Kreupel de enige plek waar.. 15 augustus 17:30u  Voor vrijgezelle 'natuurliefhebbers' Nee we gaan niet speeddaten tijdens deze vaartocht. Wel varen we naar vogeleiland de Kreupel en we. Download het programma: Excursies de Kreupel (333Kb .docx)
De komende maanden organiseert FOGOL een aantal vogelexcursies naar vogeleiland de Kreupel. De Kreupel is een indrukwekkend vogelgebied en alleen per boot bereikbaar. Elke maand is weer anders en daarom heeft elke excursie een ander thema, met een interessante lezing aan boord: