Het IJsselmeer, het grootste zoetwatergebied van Europa. Nederlands grootste verblijfplaats van vogels, internationaal als Wetland erkend en tevens Vogelrichtlijngebied, cultuurhistorisch erfgoed, een schitterend natuurgebied en... de enige nog open plek met vergezicht !
© MK-DATA 2011-2019
IJSSELMEERVERENIGING
Home De Vereniging Nieuws Algemeen Contact Het IJsselmeergebied Zoeken

1972 - 2019 - al 47 jaar !

21-10-2010 - Urk Briest!
Het zal niemand verbazen dat er op Urk weinig voorstanders hiervoor te vinden zijn en daar nu de actiegroep Urk Briest hiertegen ageert. Opvallend is dat Liesbeth van Tongeren (Groen Links) een fervente verdediger van het park blijkt te zijn. Ongevoelig bleef zij voor argumenten als dat er minder wind is in het IJsselmeer dan op de Noordzee. Of dat in Egmond aan Zee er bewust voor gekozen is om het uitzicht te beschermen en daarom de windmolens zo ver mogelijk uit de kust te plaatsen. Bij Urk staan deze nog geen kilometer van de huizen vandaan.         De bezwaren van de Urkers zijn te vinden op:  www.urkbriest.nl
De weg van windenergie moeten wij niet opgaan, vindt Marten Bierman want zonder mallemolens, in bijvoorbeeld het IJsselmeergebied, blijft de lamp toch branden!